Kalidar potpuno ručne izrade

Kao što već znate, moji proizvodi su, (osim kupljenog papira i materijala) izrađeni potpuno ručno. Što se ambalaže tiče, obično kupim gotovi okvir kojem obojam neke dijelove i kutiju na koju iscrtam logo… No, kod ovog proizvoda sam se, priznajem, više namučila oko ambalaže i svih tih dodatnih dijelova nego oko same kaligrafije – a rezultat je toliko oduševio i mene i mog klijenta da sam ovoj krasoti posvetila cijeli blog!

this2heb0gw

Krenimo od prvog dijela – tražen je natpis čiji Vam je tekst već dobro poznat i kojeg ste već imali prilike vidjeti u nekoliko varijanti – radi se o mom bestselleru – izreci ,,I ovo će proći” – ovog puta na hebrejskom jeziku!

Dosad sam imala samo jednu priliku pisati ovim drevnim pismom i to upravo kod moje prve narudžbe – radilo se o psalmu za tetovažu, stoga sam bila posebno sretna.

Zatraženo je da tekst bude u zelenoj tinti, obrubljen zlatom.

Susrela sam se i sa meni novim jezikom – rumunjskim, kojeg bih baš voljela čuti uživo.

Na ovom sam tajanstvenom jeziku napisala posvetu sa stražnje strane, čiji prijevod glasi: ,,Pazi na svoje misli. One postaju riječi.
Pazi na svoje riječi. Oni postaju djela.
Pazi na svoja djela. Ona postaju navike.
Pazi na svoje navike. One stvaraju karakter.
Pazi na svoj karakter. To postaje Tvoja sudbina…”

Možda jednog dana izradim ovaj natpis, baš je odličan tekst :-)!

Potom dolazimo do prvog ,,problema” iliti izazova –
moj je klijent mudro učinio odabravši uz ovaj natpis okvir izrađen od pletenog papira (koji mu po meni savršeno pristaje) – ne zato što je iz mog dućana,
već je uistinu fascinantno kako jedan drugome daju dodatni izražaj!

E, ali te okvire ne radim ja, već moja talentirana prijateljica, koja je baš tada bila na godišnjem. Nisam htjela razočarati klijenta, a nisam htjela ni odustati.
Srećom mi je, (iz narudžbe istog teksta na perzijskom), ostao jedan crveni okvir i to baš u traženim dimenzijama. Pa smo se  dogovorile da ovog puta ja obojam okvir u traženu zelenu sa zlatnim odsjajem.

S-A-V-R-Š-E-N-O, zar ne?


Potom je došao drugi… izazov 🙂

Također, nudim Vam i opciju da svoje kalidare naručite prikladno upakirane i time ih odmah pripremite za darivanje. Pouzdam se u to da ću uspjeti naći kutiju odgovarajućih dimenzija, ali to ponekad stvarno zna biti izazov – kao u ovom slučaju.


Obišla sam sve dućane i nisam uspjela naći što trebam. Pa sam odlučila izraditi to sama. Odlučila sam kupiti (nešto skuplju) kutiju u Mulleru, ali barem u odgovarajućim dimenzijama.

brown


Moj je klijent zaželio da ukrasna kutija bude zelena, da odgovara okviru. Pa sam ih obojala zajedno, kutiju i okvir, istom nijansom tamnozelene, s primjesom zlata.

cca 3-4-5 slojeva boje, da bude savršeno!
kutzdeluxgw0


Koliko god sam pažljivo bojala rubove,  negdje je mrvica boje ipak prešla  preko – iskoristila sam prekrasnu ljepljivu traku s uzorkom, da ,,popravim” rub – a kutija je dobila još jedan krasan dodatak!

U svom omiljenom dućanu s priborom (Rajčić&Ribičić) pronašla sam ukrasne kutnjake u srebrnoj nijansi. Pa sam i njih obojala u zlato i nalijepila na rubove poklopca kutije, da ju još dodatno ukrasim!Vjerujte mi, još ljepše izgleda uživo!!!

Baš sam bila ponosna na kraju, jer sam se dosta namučila.

Ali se moj trud isplatio, čemu svjedoči divan komentar mog klijenta na Etsyu :-)!

Hvala na pažnji!
Samo da podsjetim – da i Vi možete naručiti Vaš kalidar u okviru željene boje, a i
– u kutiji bilo koje nijanse koju možete zamisliti :-)!

kutzdeluk1gw

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.